Subaru Legacy získává prestižní ocenění GRANDPRIX 09/10

Model LEGACY je jediným vozem, který ocenění GRANDPRIX 09/10 v programu JNCAP získal. Za fiskální rok 2009 byl označen jako nejbezpečnější osobní vůz z pohledu řidiče a předního spolujezdce v nárazových testech a dále byl oceněn za nejlepší ochranu chodců v oblasti hlavy.
Model LEGACY pak v testech získal 4 hvězdičky za ochranu cestujících na zadních sedadlech při čelním nárazu s přesahem, resp. stejný počet hvězdiček za ochranu proti poranění krční páteře (hyperflexe krku) při nehodě, přičemž obě tato hodnocení byla v tomto fiskálním roce zavedena vůbec poprvé. Hodnocení nových vozů provádí každoročně japonské Ministerstvo půdy, infrastruktury a dopravy (MLIT) ve spolupráci s organizací NASVA** ve snaze co nejvíce podpořit vývoj bezpečných vozů. K tomu by měl přispět vyšší zájem uživatelů o bezpečnost automobilové dopravy a propagace vývoje bezpečnějších vozů u samotných výrobců.
**Zkr. National Agency for Automotive Safety & Victims’ Aid – Národní agentura pro bezpečnost automobilů a pomoc obětem autonehod Zmiňované ocenění je dalším z řady vyznamenání za bezpečnost, které model Subaru LEGACY získal již v minulosti, a opět potvrzuje celosvětové postavení tohoto vozu v roli jednoho z nejbezpečnějších osobních automobilů na trhu.

Legacy nedávno získalo cenu „Top Safety Pick“(„Nejbezpečnější volba“) za rok 2010 od institutu IIHS (Pojišťovací institut pro bezpečnost na silničních komunikacích) v USA, a dosáhlo pětihvězdičkového ohodnocení za bezpečnost cestujících v nejnovějších bezpečnostních nárazových testech v rámci programu ANCAP (Australasian New Car Assessment Program).
Vůz rovněž získal nejvyšší pětihvězdičkové ohodnocení v evropském program Euro NCAP (European New Car Assessment Programme). Pro značku Subaru je důležité nejen zdokonalovat parametry pasivní bezpečnosti, ale zároveň neustále zvyšovat úroveň bezpečnosti aktivní. Subaru se zasazuje nabídnout každému zákazníkovi jistotu za volantem kombinovanou s čistou radostí z jízdy. Tyto vlastnosti zajišťuje originální systém stálého pohonu všech kol Symmetrical AWD a plochý motor boxer.

Subaru bude i nadále vylepšovat své výtečné bezpečnostní technologie pro maximální klid řidiče i spolucestujících. Výsledky hodnocení modelu LEGACY Celkový výsledek bezpečnostních nárazových testů:  6 + pro místo řidiče (nejvyšší možné ohodnocení)  6 + pro místo předního spolujezdce (nejvyšší možné ohodnocení) Výsledek ochrany chodců v oblasti hlavy: Úroveň 5 (nejvyšší možné ohodnocení) Výsledek ochrany cestujících na zadních sedadlech při čelním nárazu s přesahem: Úroveň 4 Výsledek ochrany proti poranění krční páteře: Úroveň 4 (nejvyšší možné ohodnocení)

Spřátelené weby

ÚAMK-SubaruFanClub.cz o.s. je občanským sdružením majitelů a příznivců vozů značky Subaru ke vzájemné spolupráci, technickému poradenství a dalším činnostem zmíněným ve stanovách sdružení.

IČ: 75136678

Transparentní účet klubu 2800331712/2010