Subaru Legacy 2010 - podrobné informace

Nové Legacy páté generace nabízí především pohodlí pro cestující a výtečné ekologické parametry v duchu produktové koncepce „Grand Touring Innovation“. Zlepšuje své jedinečné jízdní výkony i bezpečnost, přičemž staví na základní technologii Subaru, kterou je pohon Symmetrical AWD a plochý motor s protiběžnými písty (BOXER).

Modelová řada Legacy se již 20 let od zrození první generace vozu Legacy v roce 1989 postupně vyvíjí v duchu filozofie kvalitního cestování „Větší vzdálenosti, vyšší míra pohodlí i bezpečnosti“, která znamená neustálý rozvoj a zlepšování. Model Legacy vždy zákazníkům nabízel výraznou přidanou hodnotu – etabloval se mj. jako vůz s výtečnými jízdními výkony, ale zároveň jako nadmíru funkční cestovní kombi. Jedinečnému vozu se dostalo vysokého ocenění od značného počtu zákazníků, a tak se Legacy stal jedním z nejvýznamnějších modelů značky Subaru s přibližně 3,6 miliony prodaných vozů po celém světě.

Legacy páté generace opět doznalo mnoha vylepšení, kam patří i zcela nová karoserie. V Legacy najdeme novou bezestupňovou převodovku Subaru CVT (zkr. Continuous Variable Transmission), označovanou jako Lineartronic™, a také nový příčný nosník motoru.

Subaru Legacy Touring Wagon (kombi) ve verzi 2.5i S

Subaru Legacy B4 ve verzi 2.5GT S

Subaru Legacy Outback 3.6R

1. Koncepce

Kromě „ještě vyšší zábavy při řízení vozu,“ což je klíčová hodnota doprovázející tuto modelovou řadu již od první generace, byl vývoj nového Legacy koncipován tak, aby přinesl nové hodnoty, jako je „zábava pro cestující“ a „ekologické parametry,“ vše v duchu koncepce „Grand Touring and Innovation“.

Zábava při řízení vozu-

Zábava pro cestující-

Ekologické parametry-

2. Hlavní rysy modelové řady

Karoserie

Vnější vzhled

Interiér

Užitné vlastnosti

Do středové konzoly jsou zabudovány dva držáky nápojů vedle sebe a najdeme zde i prostornou schránku a loketní opěrku. Kapsy ve dveřích se zvětšily a nabízejí praktičtější odkládací prostory.

K vyššímu pohodlí přispívá sedadlo řidiče seřiditelné v 10 směrech s elektrickým nastavováním bederní opěry (s výjimkou verze 2.5i a 2.5GT).

Audio a navigace

Benzinové motory a převodovky

 
Převodovky Wagon (kombi) Touring B4(Sedan) Outback
2,5 l SOHC, plochý čtyřválec s protiběžnými písty Lineartronic™ •• •• ••
2,5 l DOHC, plochý čtyřválec s protiběžnými písty, s přeplňováním E-5AT/ 6st. manuální •• •• -
3,6 l DOHC, plochý šestiválec s protiběžnými písty E-5AT - - ••

Motor

Všechny verze jsou vybaveny systémem SI-DRIVE. K dispozici jsou tři různé režimy - Intelligent, Sport a Sport Sharp - odpovídající odlišným jízdním stylům, pocitům za volantem a jízdním situacím.

Motor 2,5 l SOHC

Motor 2,5 l DOHC turbo

Motor 3,6 l DOHC

Nový motor 3,6 l má vyšší zdvihový objem než stávající agregát 3,0 l, nicméně rozměry motoru se výrazně nezměnily. Nabízí nejen vynikající dynamiku, ale i dobré ekologické parametry díky hladkému chodu a dostatečnému točivému momentu v pásmu nízkých otáček. Současně je i hospodárný tím, že nevyžaduje palivo s vysokým oktanovým číslem.

Převodovka

Lineartronic™

E-5AT

Šestistupňová manuální převodovka

Konstrukčních změn doznala i lehká a kompaktní manuální převodovka se šesti stupni. Speciálně upravené převodové poměry se odrážejí ve vyšší dynamice a nižší spotřebě paliva.

Podvozek

Karoserie

Ekologické parametry

Bezpečnost

Další funkce a prvky výbavy

O společnosti Fuji Heavy Industries Ltd.

Koncern Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI), výrobce automobilů Subaru, je předním japonským výrobcem s dlouhou historií technologických inovací, které se opírají o zkušenosti z letecké divize koncernu. Výroba automobilů je jedním z hlavních pilířů koncernu, ale i ostatní divize HFI – Aerospace, Industrial Products a Eco Technologies – nabízejí širokou paletu produktů od motorových agregátů přes generátory, vozy technické údržby po malá letadla, základní komponenty osobních letadel či větrem poháněných generátorových systémů. FHI si vydobyla celosvětové uznání za technologii stálého pohonu všech kol AWD a ploché motory Subaru s protiběžnými písty. Firma je rovněž na špici vývoje ekologických technologií a zasazuje se o celosvětovou ochranu životního prostředí.

 

Spřátelené weby

ÚAMK-SubaruFanClub.cz o.s. je občanským sdružením majitelů a příznivců vozů značky Subaru ke vzájemné spolupráci, technickému poradenství a dalším činnostem zmíněným ve stanovách sdružení.

IČ: 75136678

Transparentní účet klubu 2800331712/2010