Spuštěn prodej dlouho očekávané automatické převodovky Lineartronic

Hlavní novinkou modelového provedení 2013 je možnost poprvé kombinovat bezestupňovou převodovku „Lineartronic“ od Subaru se vznětovým motorem Subaru Boxer Diesel. Součástí konstrukční řady Outback v modelovém provedení 2012 již byl vznětový Boxer v kombinaci se šestistupňovou manuální převodovkou, maximálně využívající potenciál tohoto motoru. První varianta s motorem Boxer Diesel a automatickou převodovkou byla naproti tomu navržena s cílem zprostředkovat úplný potenciál vznětového boxeru všem řidičům a zájemcům. Obě varianty poskytují charakteristickou radost z jízdy, typickou pro vozy Subaru, kterou je plochý dieselový motor s protiběžnými písty již proslulý.

„Outback byl vždy průkopníkem, v segmentu, i v použití nových technologií od našeho výrobce. I proto je nasnadě, že jako první začneme automatickou převodovku Lineartronic prodávat právě v tomto modelu, který zrovna najíždí na prodejny našich autorizovaných partnerů. Čekali jsme na Boxer diesel s automatem dlouho, ale jak se říká - trpělivost růže přináší a výsledek v podobě řízení a svezení s tímto vozem stojí opravdu za to.“, říká Petr Neuman, ředitel SUBARU ČR.

Nová specifikace Subaru Outback 2.0D Boxer Diesel Lineartronic do prodeje vstupuje ve třech úrovních výbavy Active, Comfort a Exclusive a katalogové ceny začínají na 939 000 Kč vč. DPH, tj. příplatek za automat ve výši 40 000 Kč.

Průkopník mezi crossovery, první model Subaru s motorem Boxer Diesel, první model s automatickou převodovkou Lineartronic s dieslem

Spřátelené weby

ÚAMK-SubaruFanClub.cz o.s. je občanským sdružením majitelů a příznivců vozů značky Subaru ke vzájemné spolupráci, technickému poradenství a dalším činnostem zmíněným ve stanovách sdružení.

IČ: 75136678

Transparentní účet klubu 2800331712/2010